"Hallonkaka ala Tess"

Här nedan avslöjar jag mitt (mammas) recept på hallonkaka, enligt önskemål från vissa håll.
Det fina namnet kom några kollegor på jobbet på :)

INGREDIENSER:
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
Smör
Hallon
Ströbröd

BESKRIVNING:
Äggen och sockret vispas först ihop. Därfter tillsätts mjöl successivt genom att det vispas ner.
Smält smör och smör en form. Häll därefter i ströbröd så att det täcker alla sidor.
Häll smeten i formen och häll därefter på valfri mängd hallon.
Till slut är det bara att hyvla smör med en osthyvel så att det täcker hela formen.

Grädda sedan kakan i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0